top of page

ISBJØRNPAPPAEN

Isbjørnpappaen hadde premiere 23. august 2019 ved åpninga av Teaterhuset Avant Garden sitt nye teaterhus på Rosendal, Rosendal teater.

”Jeg elsker deg pappa,” sier jeg.
Han ler. ”Det der forstår jeg ikke!” svarer han.
”Bare for den du er!”
”Katja, jeg tror sånn helt ærlig at jeg aldri har forstått at noen har elsket meg. Hele livet mitt.” 

I forestillingen tar Lindeberg tak i sin egen redsel for ensomhet i møte med faren sin. En far som hele livet sitt har vært vært opptatt av og skrevet om samhandling i teateret, hvordan man møter mennesker fullt og helt. Paradokset er at faren ikke har nære venner.  

Målgruppe: Voksne

BARE EN VÅT MUNN

Med utgangspunkt i et tjuetalls rå og ærlige dybdeintervjuer med kvinner i ulike aldre og med ulike bakgrunner, har "Bare en våt munn” blitt til. Dette er en dokumentarisk teaterforestilling der scenekunstduoen Lindeberg/Nilsen undersøker den vestlige kulturens idéer om kvinnelighet og kvinnelig identitet. De spør hva som finnes bak vår egen iscenesettelse av oss selv - hva ligger i historiene vi aldri forteller? Forestillingen rammes inn av selvbiografiske tekster, kjønnssymbolikk og populærkulturelle klisjeer.

Målgruppe: Voksne, så vel som ungdom fra 16 år

OM BARE LYSEBLÅ KUNNE BLI SUPERHELT

I ”Om bare Lyseblå kunne bli superhelt” møter du Lyseblå. Han er redd, men det er det ingen som vet. På skolen bli han mobbet. Innerst inne drømmer Lyseblå om å være en superhelt slik at lærerne og de andre ungene skal se at han også får til noe. En superhelt gir aldri opp!

Målgruppe: 6 - 10 år

OM BARE ROSA KUNNE TRYLLE

Tenk om du er ei prinsessejente med verdens søteste kjole, nydelig langt hår, masse rosa leker og så mye rosa godteri du bare vil, og så er du lei deg likevel. Rosa har det sånn.

Forestillingen er en annerledes prinsessehistorie om ensomhet, lek og ville prinsessedrømmer. Du blir kjent med Rosa, som balansere på hvite høyhælte sko mens hun prøver å danse prinssessedansen sin helt perfekt. Noen ville kanskje sagt at Rosa har alt ei jente kan drømme om. Likevel er hun lei seg....

Målgruppe: 6 - 9 år

JULIE + ROMEO

Stykket snur opp ned på Shakespeares kjærlighetsdrama og undersøker vår tids store kjærlighetsidealer og kjønnsklisjeer. Hva skjer når idealene og ideene våre om det perfekte samliv overstyrer alt annet? Julie + Romeo er en tragikomedie om parforholdet i all sin vakkerhet, men også i all sin fortvilelse og skuffelse.

 

Målgruppe: + 15 år

KLINSJ

Klinsj er en sår, men helsprø, forestilling om ei jente som har bestemt seg for å slutte å unnskylde seg selv. Uproblematisk komikk vris umerkelig over til det gro­teske og overdrevne. I møtet mellom klovnen og samfunnets normer og forventninger oppstår flere spørsmål om vår måte å være sammen på.

Målgruppe: + 15 år

Please reload

bottom of page