top of page

OM BARE ROSA KUNNE TRYLLE

Tenk om du er ei prinsessejente med verdens søteste kjole, nydelig langt hår, masse rosa leker og så mye rosa godteri du bare vil, og så er du lei deg likevel. Rosa har det sånn.  

 

Forestillingen er en annerledes prinsessehistorie om ensomhet, lek og ville prinsessedrømmer. Du blir kjent med Rosa, som balansere på hvite høyhælte sko mens hun prøver å danse prinssessedansen sin helt perfekt. Noen ville kanskje sagt at Rosa har alt ei jente kan drømme om.

 

Likevel er hun lei seg. Hun har ingen venner å leke med, eller foreldre som har tid til henne. Mamma og pappa er alltid borte på møter eller store fester, de er på trening eller skriver under på viktige papirer. Ofte lurer Rosa på om det er noe galt med henne, siden mamma og pappa aldri er hjemme.

 

For å glemme hvor ensom hun føler seg, skaper Rosa sin egen fantasiverden og forsvinner sammen med drager og frosker inn i drømmer og en lengsel etter foreldre som forstår og som har tid å leke med henne.

 

Målgruppe: 6 - 9 år

IDE/ MANUS / REGI: Katja Brita Lindeberg

PÅ SCENEN: Katja Brita Lindeberg

MEDREGI: Nora Evensen

KOMPONIST: Juhana Pietari Lehtiniemi

LYSDESIGN: Eirik Brenne Torsethaugen

VEILEDER VED STDH: Nalle P. Laanela

SCENOGRAFI OG REKVISITTER: Katja Brita Lindeberg                       

KOSTYMEDESIGN: Ewa Wallin og Berit Haltvik With

FOTO: Håvard L. Johansen

 

STØTTET AV: Norsk kulturråd og Spenn.no

Forestillinger er siden premieren i november 2011 blitt vist 396 ganger for 33976 barn og voksne. Den har i tillegg til å ha blitt vist her i Norge også besøkt teaterscener og festivaler i Sverige, Finland, Skottland, Stor Britannia, India og på Malta.

Urpremiere 21.november 2011, Skansen – verdens beste stasjon

Forestillinga er en del av repertoaret til Norsk scenekunstbruk

Ingvild_P22.jpg

Foto: Håvard L Johansen 

Video: Håvard L Johansen 

"Vi mener at denne forestillingen er i en særstilling innenfor viste scenekunstproduksjoner i 2012 i DKS. Konsept, idé, rolletolkning og gjennomføring står helstøpt og er unik i norsk sammenheng med tanke på klovneuttrykket." 

Ådne Sekkelsten for Norsk Scenekunstbruk, Januar 2013. 

”Om Rosa bare kunne trylle” er en forestilling som berører på mange plan: Barna ler av den rare prinsessen som tryller fram både promp og paprika, og blir musestille når den samme prinsessa sitter på gulvet og gråter fordi hennes mamma og pappa aldri er der. Katja Lindeberg har skapt en DKS-forestilling som er like tidløs som aktuell: all verdens glitter betyr ingenting når ens nærmeste ikke bryr seg.” 

Stefan Brunvatne for DKS Vestfold 10.01.13

"A pure afternoon delight, with an enchanting performance from Rosa herself, who had audience members big and small in fits of laughter! Full of charm and sparkle, Katja Brita Lindeberg is one to watch out for in the future for sure!" Theatre and Tea, Cardiff, 23. februar 2013

**** (-) the sting in this high-spirited tale is how much Rosa hurts... and how her audience totally understands that that's not funny. The Herald, Scotland, 9.mai 2014

"Lindeberg briljerer i rollen som det ensomme, kontaktsøkende barnet som forsøker å holde humøret og stilen oppe, men som er totalt avhengig av de voksne i salen for å sovne, for hun er tross alt et barn, ingen prinsesse." Dagsavisen, 8 november 2017 

“Katja Brita Lindebergs Rosa slår alle høstens teaterprinsesser ned i støvlene. Som blottstilt klovn viser hun det som er ekte og sant.

 

Katja Brita Lindebergs kombinasjon av klovning, mime og en bevisst jobbing for kompleksitet og mot stereotypier skaper forestillinger som engasjerer. Stereotypier er mangfoldets verste fiende noen ganger, og Lindebergs styrke ligger i å utfordre standarder som konseptene rosa og lyseblå representerer og plassere sammensatte karakterer i dem.” Periskop, 18.12.2017

Foto: Ingvild Lines 

bottom of page