top of page

JULIE + ROMEO

Foto: Torleif Kvinnesland

Fortell meg om den perfekte kjærligheten! To klovner, en kjærlighetsboble, en veranda, et forhold, Hawaiiskjorte, englevinger og heroiske kjærlighetsløfter.

 

Hva om Romeo og Julie fikk hverandre og flyttet sammen? Hadde det funka? Stykket snur opp ned på Shakespeares kjærlighetsdrama og undersøker vår tids store kjærlighetsidealer og kjønnsklisjeer. Hva hvis idealene og ideene våre om det perfekte samliv overstyret alt annet? Julie + Romeo er en tragikomedie om parforholdet i all sin vakkerhet, men også i all sin fortvilelse og skuffelse.

 

I ”Julie + Romeo” undersøker vi premissene som ligger til grunn for våre ideer om det perfekte parforholdet. To klovner gir seg selv oppgaven å gjøre sin egen versjon av Shakespeares ”Romeo og Julie”. Klovnene legger lista høyt og fallhøyden blir, om mulig, enda større. 

Målgruppe: + 15 år

KONSEPT og MEDREGI: Katja Brita Lindeberg

MANUS: Katja Brita Lindeberg, Hans Petter Nilsen, Nora Evensen, Frode Eggen og Kajsa Englund

ROMEO: Hans Petter Nilsen / Frode Eggen

JULIE: Katja Brita Lindeberg

MEDREGI: Nora Evensen

VEILEDER I KLOVN: Kajsa Englund

KOSTYMER: Berit Haltvik With

REKVISITØR: Katja Brita Lindeberg

SCENOGRAFI: Ørjan Wiklund

MUSIKK OG LYD: Magnus Børmark

LYSDESIGN: Eirik Brenne Torsethaugen

PRODUSERT AV: Katja Brita Lindeberg Produksjoner

CO-PRODUSENT: Teaterhuset Avant Garden

 

STØTTET AV: Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Trondheim kommune, Sør Trøndelag fylkeskommune, Fond for frilansere, Propellen teater og spenn.no

Urpremiere 12.november 2013, Teaterhuset Avant Garden

Nypremiere: 21. November 2014, Orkanger kulturhus

”Romeo og Julie hadde bare den sterke kjærligheten. Julie + Romeo får med alle banalitetene som følger. Sånn er forestillingen også: Sterk og morsom, banal og tøvete.”

 Adresseavisa, 13.11.2013

Terningkast 5 ”I løpet av den snaue timen som forestillingen varte, satte de to aktørene fokus på problemstillinger som en hver med lengre kjærlighetsforhold i bagasjen kunne kjenne seg igjen i. Under latteren som runget ofte og høyt, kunne vi ane erkjennelsen av knuste drømmer, ulike mål og den store, perfekte kjærligheten som så ofte svinner hen når hverdagen innhenter parforholdet. Om Julie valgte å forlate Romeo er usikkert, de to aktørene lot spørsmålet stå åpent idet forestillingen ebbet ut. Den store kjærligheten har aldri vært lett å håndtere, noe denne forestillinga satte fint fokus på.”

Harstad Tidene, 21.06.2015

bottom of page