top of page

OM BARE LYSEBLÅ KUNNE BLI SUPERHELT

Foto: Elen Sonja Klouman

Foto: Torleif Kvinnesland

Tenk om man kunne være en superhelt i en superheltverden i en annen himmelgalakse. Man var uovervinnelig. En som ingen kunne gjøre noe vondt. 

 

I ”Om bare Lyseblå kunne bli superhelt” møter du Lyseblå. Han er redd, men det er det ingen som vet. I skolegården står han ofte alene. Han får ikke være med når de andre guttene spiller fotball, fordi han er for dårlig. Han får heller ikke være med når de leker superhelter, for Lyseblå liker jo bamser og gråter bestandig. Noen ganger ødelegger han for de andre barna når de leker. Så bråker han i timene og plager de som er pingler. Det er bedre enn å bli mobba selv. Lærerne tørr han ikke snakke med, og mamma og pappa blir så lei seg. Innerst inne drømmer Lyseblå om å være en superhelt slik at lærerne og de andre ungene skal se at han også får til noe. En superhelt gir aldri opp!

 

Katja Brita Lindeberg redefinerte det rosa jenteuniverset i barneforestillingen «Om bare Rosa kunne trylle». Denne gangen retter hun blikket mot forventningene vi møter små gutter med, i alt dets superheltfokus og idrettsstjernedyrking. Hva er spillereglene, og hva skjer med dem som ikke klarer å spille med? Hva er det som gjør at noen faller utenom? Hva er det som gjør at klovnen Lyseblå, mislykkes i å være "gutt"?

Målgruppe: 6 - 10 år

Ide/konsept: Katja Brita Lindeberg

Regi: Katja Brita Lindeberg

På scenen: Dagfinn Tutturen

Komponist: Martin Mulholland

Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen

Kostymedesign: Thale Kvam Olsen

Rekvisitter: Thale Kvam Olsen og Katja Brita Lindeberg

Scenografi: Ørjan Wiklund

Produsent: Ane Wennervold

Øye utenifra: Kjersti Haugen

Stemmer på lydspor: Ylva Kristin Teigseth og

Gard Kristian Teigseth

Foto: Elen Sonja Klouman/Torleif Kvinnesland

Co-produsent: Teaterhuset Avant Garden

Støttet av: Spenn.no, Norsk kulturråd (Kunstløftet og Fri scenekunst), Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Fond for frilansere, Trondheim kommune, Sør Trøndelag fylkeskommune, Norsk skuespillersenter og Seanse.

Urpremiere onsdag 25. november 2015, Teaterhuset Avant Garden

Forestillinger er siden premieren i november 2015 blitt vist 331 ganger for 26175 barn og voksne. 

Forestillingen er en del av repertoaret til Norsk Scenekunstbruk

“Katja Brita Lindeberg presenterer med oppsettinga «Om berre Lyseblå kunne bli superhelt» ein nydeleg og sjarmerande studie i eit barnesinn, tatt så på kornet at alle i salen, uakta alder, kjenner seg att.

 

Eg skal ikkje røpe kva som skjer, men korleis Lindeberg med ein dramaturgisk genistrek greier å ta dramatikken ned att gjennom mellom anna dyktig interaktivt spel av Tutturen, er ikkje anna enn imponerande.”

Klassekampen november 2015

"(..) jeg var veldig glad liksom for at jeg fikk se på den forestillingen. For den forestillingen kommer til å gjøre sånn at det liksom er mindre som mobber i hele verden. Det håper jeg i hvert fall. Forestillinga var fin og så ble jeg veldig glad når han liksom turte å vise "jeg er meg og sånn er det bare". Det var helt på slutten. Og så ble jeg veldig glad når han liksom … vi hjalp ham … eller … jeg ble så veldig glad når vi greide å få ham til å hoppe sånn høyt! (..)"

Refleksjon fra elev på http://www.mittiris.com

"DET HAR VÆRT HELT FANTASTISK å vise forestillingen til SFO i Asker - både barna, foreldre, de ansatte (både i huset og SFO) har vært overbegeistret. Jeg mener fremdeles (etter å ha sett den 7 ganger til sammen) at det er en av de beste forestillingene jeg har sett for barn. - Så klok om et så vanskelig tema: god tekst, fine regigrep og Dagfinn er jo veldig, veldig fink." Mari Haugen, Asker kulturhus

bottom of page